top of page

OVER ONS

RIA

MAES

(1965)

Na haar middelbare studies secretariaat-talen, ging Ria na een jaar privéschool journalistiek aan de slag als free-lance journaliste. Ze schreef voor diverse week- en maandbladen en concentreerde zich daarbij vooral op de Vlaamse en Nederlandse show- en televisiewereld. 

 

Met het non-fictie verhaal Twee mensen, vier levens, maakte Ria haar entree als auteur. Er zouden nog vele boeken volgen, zoals de reeks Sara, mijn dagboek in opdracht van VTM, het Thuisboek ‘Doodgezwegen’, maar ook biografieën over onder andere wielrenners Nico Mattan en Frank Vandenbroucke.

 

Hoogst op haar verlanglijstje stond voor Ria echter het schrijven van een thriller. De release van Pan in 2017, al snel gevolgd door Meester Dood was dus ook voor haar een droom die werkelijkheid werd. Aangezien de samenwerking zo goed vlotte, schreven Ria en Aron in datzelfde jaar ook een openhartig boek over zijn depressie: ’ Eerlijk met mezelf’. Een boek om iedereen, maar zeker jongeren te laten weten dat kwetsbaarheid geen zwakte is. Je mag erover spreken en hulp zoeken is geen schande.

aron wade

(1970)

Studeerde in 1996 af aan het koninklijk conservatorium van Brussel.

In het theater speelde hij o.a. rollen als Amadeus, Peter Pan, The Elephant Man en Fagin uit Oliver Twist.

Hij was ook te zien in verschillende musicals en vormde jarenlang, met Bert Van Poucke, het cabaretduo: ‘De Kennedys’ waarmee ze politieke satire brachten op het internet . 

Aron speelde bovendien ook mee in tv-reeksen als De Kotmadam en Thuis en vertolkte de rol van Akke in W817.

Op Ketnet was hij ook enkele jaren te zien als presentator.

 

Sinds 2017 volgt Aron zijn droom en schrijft hij samen met Ria Maes thrillers. Als jeugdschrijver maakte hij zijn debuut met de roman Robbe, een samenwerking

met Marc De Bel en Ria Maes.

WhatsApp%20Image%202021-01-31%20at%2017.

(c) Koen De Clerck

bottom of page